Pratite nas:
Otvoren logističko distributivno otkupni centar VOLI (LDOC)
Datum: 15.09.2017
Logističko distributivno otkupni centar VOLI (LDOC), u koji je uloženo skoro 12 miliona eura, otvoren je pored postojećeg Volijevog logističkog centra u Bulevaru Zetskih vlada. Centar bi, trebao da zadovolji potrebe maloprodaje u Crnoj Gori, ali i da napravi veliku razliku i korist za male preduzetnike, koji će moći mnogo lakše da ponude tržištu svoje proizvode.

Površina LDOC-a je 16 000 kvadratnih metara. Objekat raspolaže sa 21 000 paletnih mjesta, 16 000 u ambijentalnom i 5 000 u rashladnom režimu. Sadrži 13 rashladnih komora u režimu od -25 do +4 stepena Celzijusa, komore za meso, voće i povrće, kao i zrionice banana. Ugrađena je najsavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde i kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno-istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuškarima ili WMS-u, odnoso softweru za upravljanje tokovima robe u skladištu.

Projekat je ralizovan kroz partnerski odnos Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i kompanije Voli, u kojoj EBRD ima 15,7% učešća na ime konvertibilnog otkupa u vlasništvu, što predstvalja prvo korporativno ulaganje kapitala ove banke u našoj zemlji. Cilj je izbjeći uvoz, promovisati domaće proizvode.

Zahvaljujući novom distributivnom centru, domaći proizvođači imaju mogućnost da, nakon što proizvedu kvalitetan i standardizovan proizvod, iz strogo kontrolisanog uzgoja-plasman mogu da prepuste Voliju. A iz naše kompanije im poručujemo da imaju kapacitet za otkup kompletnog plasmana, ali i da viškove možemo izvesti u region, na tržište na koja smo tradicionalno upućeni.

Značaj LDOC-a je višestruk, kako za VOLI u cilju unaprijeđenja poslovanj i smanjenja operativnih troškova, tako i za crnogorske poljoprivredne proizvođače koji će po prvi put imati osiguran kontinuiran plasman. Takođe, od izuzetnog je značaja to što će se zahvaljujući ovom Logističko distributivnom centru, potrošačima osiguravati kvalitetni i standardizovani poljoprivredni proizvodi, jer je sigurnost hrane imeprativ. Voli će omogućiti otkup kompletne proizvodnje prve klase, svih proizvodnih kultura, jer sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, FAO (Prehrambena i poljoprivredna organizacija Ujedinjenih nacija) i Ministarstvom poljoprivrede obezbijeđujemo stručnu podršku proizvođačima u cilju unapređenja i podizanja standarda.

Ovo je od ključnog značaja za kompaniju čiji je pri osnovni cilj da obezbijedi sigurnu egzistenciju za naše radnike. Ono čemu ćemo kao i do sada težiti je da zadržimo lidersku poziciju u trgovačkoj branši i da našoj maloprodaji i distribuciji damo snažniji zamah kroz novi Logističko distributivni centar.

© All rights reserved 2017 VOLI trade, Powered by Amplitudo