Pratite nas:
LOGISTIČKO DISTRIBUTIVNO OTKUPNI CENTAR VOLI
Datum: 15.09.2017
Kompanija Voli je nedavno otvorila Logističko distributivno otkupni centar, koji  daje vjetar u leđa budućem razvoju Kompanije, pružajući dodatnu vrijednost  kroz kvalitetnu nabavku, brže i ekonomičnije snabdjevanje i bolju ponudu domaćih proizvoda u policama marketa. Ono što predstavlja posebnu vrijednost koju LDC Voli donosi je podrška domaćoj proizvodnji, koja će imati obezbjeđen kontinuiran plasman, siguran otkup koji će im pružiti stabilnost i oslonac za razvoj.

LDC Voli  osigurava kompletno integrisan logistički sevis koji će u potpunosti ispuniti sve zahtjeve snabdjevanja naročito u logistici hladnog lanca, odnosno prehrambenih proizvoda. O impresivnim dimenzijama Logističkog centra nabolje govori podatak da da zauzima površinu od 16000m2.

Ugrađena je nasavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno/istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuskarima ili WMS-u, odnosno softweru za upravljanje tokovima roba u skladištu. Bitno je napomentuti da se prilikom izgradnje strogo  vodilo računa o tome da se osigura maksimalna energetska efikasnost i ekološka prihvatljivost.

Uticaj koji  Logističko distributivno otkupni centar ima na širu društvenu zajednicu je veoma značajan, imajući u vidu da će podržati i podstaći domaću proizvodnju, plasmanom ne samo na teritoriji naše zemlje nego i u okruženju.

Sama ceremonija otvaranja okupila je poslovnu, političku i diplomatsku elitu, regionalne biznis lidere, najznačajnije proizvođače, poslovne partnere Kompanije iz zemlje i inostranstva. Nakon obraćanja, predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, član Odbora direktora kompanije Voli, predstavnik EBRD, Paul Foley i predsjednik Odbora direktora kompanije Voli, Dragan Bokan, zvanično su otvorili objekat.

Nakon otvaranja, zvanice su imale priliku da obiđu objekat, i uvjere se u najviše standarde

koji postoje u centru, za prevoz, čuvanja i skladištenja velike palete proizvoda.

Predsjednik Vlade Duško Marković je ocijenio da će ovaj objekat kupcima otvoriti nove mogućnosti za nabavku potrebnih sirovina i roba, ali i ekonomičniji otkup kvalitetnih proizvoda od domaćih proizvođača.

„Time će se, pored efekata na proizvodno-otkupni lanac,doprinijeti i povećanju konkurentnosti  domaćih proizvođača sa aspekta prevoza, čuvanja i skladištenja proizvoda. Investicija kompanije Voli, u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) koja je i partner crnogorske Vlade, predstavlja potvrdu jačanja preduzetničkog društva i realnog sektora naše ekonomije – kazao je Marković.

Predsjednik Odbora direktora kompanije Voli, Dragan Bokan, kazao je da sada postoji snaga, volja i podrška najznačajnijih privrednika u region, da se bude vjetar u jedra domaćoj proizvodnji.

- Sada možemo da pariramo najrazvijenijim sistemima u inostranstvu. Imamo kapaciteta da otkupimo kompletan region. Nakon razgovora sa partnerima iz okruženja, znam da postoji interesovanje i volja.

Mogućnosti su otvorene, a jedna od njih je kompenzacioni uvoz i robna razmjena koja će smanjiti deficit. Pozivam privrednike koji su razgovarali na sastanku kod premijera, da pokrenu nove investicije, da crnogorski proizvod bude zastupljen u svim gradovima nekadašnje zajedničke države“ - istakao je on. Naglasio je da je centar je kruna dobrog i jakog partnerstva između Volija i Evropske banke za obnovu i razvoj.

- „Moja poruka proizvođačima je jasna - iskoristite priliku koju vam LDC Voli pruža. Moj optimizam nije bez osnova, broj proizvođača od kojih vršimootkup raste, proizvod je sve boljeg kvaliteta,  standardizovan, količine se povećavaju - kazao je Bokan.

On se zahvalio svima kojni su učestvovali u ovom velikom projektu, državnim i opštinskim institucijama i poslovnim partnerima, kao i svojoj porodici, a posebno se zahvalio članovima menadžmenta. Volija, kao i cijelom svom  timu, uz poruku da je ponosan na ljude koji čine Kompaniju.

Kompanija Voli je, u skladu sa tradicijom da otvaranje novih poslovnih jedinica obilježi donacijama, u susret otvaranju Logističko distributivnog centra donirala 34.920 eura Kliničko bolničkom centru Crne Gore, za kupovinu uređaja i opremanje Klinike za neurologiju.

© All rights reserved 2017 VOLI trade, Powered by Amplitudo